اختلال دوقطبی

اختلال دو قطبی نوعی بیماری روانی است که با تغییرات و نوسانات شدید خلقی همراه است و به همین دلیل نیاز به درمان سریع و حرفه ای از طریق مرکز درمان اختلال دوقطبی و دکتر اختلال دوقطبی دارد. علائم می تواند شامل خلق و خوی بسیار بالا به نام شیدایی و همچنان شامل دوره های افسردگی باشند. اختلال دو قطبی به عنوان بیماری دو قطبی یا افسردگی شیدایی نیز شناخته می شود و در مرکز درمان اختلال دوقطبی به صورت تخصصی و ویژه درمان می‌شود.

افراد مبتلا به اختلال دو قطبی ممکن است در مدیریت کارهای روزمره در مدرسه یا محل کار یا حفظ روابط با مشکل روبرو شوند. راستش را بخواهید طبق اعلام مرکز درمان اختلال دو قطبی آمریکا، برای درمان این مشکل هیچ تضمین صد در صدی وجود ندارد، اما خبر خوب این است که گزینه های درمانی بسیاری وجود دارد که می تواند به مدیریت علائم و بهبود کمک کند.

علائم اختلال دوقطبی

سه علامت اصلی وجود دارد که می تواند با اختلال دو قطبی رخ دهد: شیدایی، هیپومانیا و افسردگی.

شیدایی

در هنگام تجربه شیدایی، یک فرد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است احساس عاطفی بالایی داشته باشد. آنها می توانند احساس هیجان ، تکانشگری ، سرخوشی و پر از انرژی کنند. در طول دوره های شیدایی، آنها همچنین ممکن است رفتاری مانند موارد زیر را انجام دهند:

  • ولگردی و خرج کردن بیش از حد
  • رابطه جنسی پرخطر
  • استفاده از مواد مخدر

هیپومانیا

هیپومانیا به طور کلی با اختلال دو قطبی نوع دوم همراه است. هیپومانیا شبیه شیدایی است، اما آنقدر شدید نیست. برخلاف شیدایی، هیپومانیا ممکن است در کار، مدرسه یا روابط اجتماعی مشکلی ایجاد نکند. با این حال، افراد مبتلا به هیپومانیا هنوز هم تغییراتی در خلق و خوی خود مشاهده می کنند.

افسردگی

در یک دوره افسردگی ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

  • غم و اندوه عمیق
  • ناامیدی
  • اتلاف انرژی
  • عدم علاقه به فعالیتهایی که روزگاری از آنها لذت می بردید
  • دوره های خواب کم یا زیاد
  • افکار خودکشی

اگرچه این یک بیماری نادر نیست، اما تشخیص اختلال دو قطبی به دلیل علائم مختلف آن دشوار است. درباره علائمی که غالباً در دوره های کم و زیاد مشاهده می شوند اطلاعات کسب کنید. حتما برای تشخیص بهتر به مرکز درمان اختلال دوقطبی مراجعه کنید و سرخود هیچ دارویی مصرف نکنید!

انواع اختلال دوقطبی

سه نوع اختلال دو قطبی وجود دارد:

  1. دو قطبی نوع اول
  2. دو قطبینوع دوم
  3. سیکلوتیمیا

دوقطبی نوع اول

دو قطبی I یا اختلال دوقطبی نوع اول با ظاهر شدن حداقل یک قسمت جنون تعریف می شود. ممکن است قبل و بعد از دوره شیدایی، دوره های هیپومانیک یا افسردگی اساسی را تجربه کنید. این نوع اختلال دو قطبی به طور مساوی بر مردان و زنان تأثیر می گذارد.

دوقطبی نوع دوم

افراد مبتلا به این نوع اختلال دو قطبی یک دوره افسردگی اساسی را تجربه می کنند که حداقل دو هفته طول می کشد. آنها همچنین حداقل یک دوره هیپومانیک دارند که حدود چهار روز طول می کشد. تصور می شود این نوع اختلال دو قطبی در زنان بیشتر دیده شود.

سیکلوتیمیا

افراد مبتلا به سیکلوتیمیا دوره هایی از هیپومانیا و افسردگی دارند. این علائم کوتاه تر و کمتر از مانیا و افسردگی ناشی از اختلال دو قطبی I یا دو قطبی II است. اکثر افراد مبتلا به این بیماری فقط در یک زمان و یا در یک زمان که خلق و خوی آنها ثابت است، تجربه می کنند.

روشهای درمانی اختلال دوقطبی

چندین روش درمانی در دسترس است که به شما کمک می کند تا اختلال دو قطبی خود را مدیریت کنید. اینها شامل داروها، مشاوره و تغییر سبک زندگی است. برخی از داروهای طبیعی نیز ممکن است مفید باشند.

داروها

داروهای توصیه شده ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تثبیت کننده های خلقی، مانند لیتیوم (Lithobid)
  • داروهای ضد روان پریشی، مانند اولانزاپین (Zyprexa)
  • داروهای ضد افسردگی، ضد روان پریشی، مانند فلوکستین-اولانزاپین (Symbyax)
  • بنزودیازپین ها، نوعی داروی ضد اضطراب مانند آلپرازولام (زاناکس) است که ممکن است برای درمان کوتاه مدت استفاده شود.

روان درمانی دوقطبی

روان درمانی های توصیه شده ممکن است شامل موارد زیر باشد:

رفتار درمانی شناختی

شناخت درمانی رفتاری نوعی گفتاردرمانی است. شما و یک درمانگر درباره راههای کنترل اختلال دوقطبی صحبت می کنید. آنها به شما کمک می کنند الگوهای تفکر خود را درک کنید. همچنین می توانند به شما کمک کنند تا با استراتژی های مقابله ای مثبت روبرو شوید.

آموزش روانی

آموزش روان نوعی مشاوره است که به شما و عزیزانتان در درک این اختلال کمک می کند. دانستن بیشتر در مورد اختلال دو قطبی به شما و دیگران در زندگی کمک می کند تا آن را مدیریت کنند.

ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی

ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی (IPSRT) بر تنظیم عادات روزمره، مانند خواب، غذا خوردن و ورزش تمرکز دارد. متعادل سازی این اصول روزمره به شما کمک می کند تا اختلال خود را مدیریت کنید.

سایر گزینه های درمانی

سایر گزینه های درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • الکتروشوک درمانی (ECT)
  • داروهای خواب
  • مکمل‌ها
  • طب سوزنی

 

ما را دنبال کنید