کارگاه های آموزشی


کارگاه آموزشی یک نوع روش آموزش و تمرین تعاملی است که شرکت کنندگان در آن برای یادگیری بهتر و موثرتر مجموعه ای از فعالیت های آموزشی را انجام می‌دهند و شنونده صرف به یک سخنران نیستند بلکه خود نیز فعال هستند یعنی علاوه بر گوش دادن خود نیز به ارائه مطالب و انجام تمرینات می پردازند

کارگاه های آموزشی در دو سطح معرفی می گردند:

  • سطح اول کارگاه های روانشناسی عمومی  که برای افزایش سلامت روان عموم افراد جامعه مناسب است
  • سطح دوم کارگاه روانشناسی تخصصی:  این کارگاه ها ویژه روانشناسان و مشاوران هستند که زیر نظر و با مجوز سازمان نظام روانشناسی برگزار می شوند
  •  

چرا باید کارگاه روانشناسی شرکت کنیم؟

در میان رشته های دانشگاهی، آنهایی که با سلامت افراد در ارتباط هستند مانند رشته های پزشکی ، پیراپزشکی و روانشناسی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.در دانشگاه های کشور آنچنان که باید به موضوع مهارت افزایی دانشجویان توجه نشده است.

دانش آموختگان رشته های روانشناسی و مشاوره نیز مانند دیگر دانشجویان در دوران تحصیلات چه در مقطع کارشناسی و چه در مقطع کارشناسی ارشد مباحث کاربردی را آنچنان که بتوان در اتاق درمان پیاده کرد نمی آموزند. بواسطه همین عدم مهارت افزایی در دانشگاه ها سالهاست که بخش های خصوصی و نیمه خصوصی و بعضا با همکاری انجمن های علمی ، رسالت آموزش رویکرد ها و تکنیک های درمانی را در حوزه روانشناسی بعهده گرفته اند.این موسسه ها سعی می کنند با استفاده از اساتیدی که هم تجربه تدریس و هم تجربه درمان دارند، مهارت های درمان را به دانش آموختگان بیاموزند.

 

در واقع کارگاه های روانشناسی محلی برای آموزش نظریه ها، رویکرد ها و تکنیک های روانشناسی و آماده سازی روانشناسان برای ورود به حوزه درمان هستند.

معرفی انواع کارگاه های روانشناسی

همان طور که در بالا اشاره شد، کارگاه های روانشناسی، به دو بخش کارگاه روانشناسی عمومی و کارگاه روانشناسی تخصصی، تقسیم می گردد. برای آشنایی با این دو موضوع، سعی کردیم تا مفاهیم مرتبط با آن را در زیر برای شما شرح دهیم:

کارگاه روانشناسی عمومی چیست؟

سطح عمومی که برای عموم افراد جامعه مناسب است و به ارتقای سطح سلامت روان جامعه  کمک می کند:  مانند کارگاه مهارت های زندگی ، کارگاه کنترل خشم ، کارگاه مدیریت اضطراب ، کارگاه آموزش مهارت های زناشویی ، مهارت های فرزندپروری ، کارگاه مهارت های ارتباطی ، کارگاه عزت نفس ، کارگاه اعتماد بنفس ، کارگاه تحلیل روانشناختی فیلم و می باشند . بسیاری از خانواده و همسران نیاز به حضور در این کارگاه ها دارند تا بتوانند بهداشت روانی خانواده خود را بهبود بخشند.

کارگاه روانشناسی تخصصی چیست؟

سطح تخصصی که ویژه دانش آموختگان رشته های روانشناسی و مشاوره است . مانند کارگاه درمان شناختی رفتاری (CBT)  ، کارگاه تکنیک های رفتار درمانی مانند ( حساسیت زدایی منظم و EMDR ) ، کارگاه هیپنوتیزم ، کارگاه روان درمانی تحلیلی ، روانپویشی کوتاه مدت ISTDP ، کارگاه روانکاوی ، کارگاه تربیت درمانگر ، کارگاه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ACT ، کارگاه زوج درمانی ، کارگاه تربیت درمانگر جنسی ، کارگاه طرحواره درمانی ، کارگاه دارو شناسی روانپزشکی ، کارگاه تربیت درمانگر کودک ، کارگاه خانواده درمانی ، کارگاه بازی درمانی ، کارگاه ذهن آگاهی ، کارگاه تربیت درمانگر اعتیاد MMT ، کارگاه تحلیل رفتار متقابل TA ، کارگاه تربیت جنسی کودکان ، کارگاه مشاوره پیش از ازدواج و